Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Η πρώτη αντίδραση Κουράκη μετά τη μήνυση Βατσινά

Για επιταγές ύψους 750.000 ευρώ
Η πρώτη αντίδραση Κουράκη μετά τη μήνυση Βατσινά


Διαχειριστικό έλεγχο για όλη την περίοδο διοίκησης της ΠΑΕ ΟΦΗ από την οικογένεια Βατσινά φέρεται να ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Γιάννης Κουράκης, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στη μήνυση του πρώην μεγαλομετόχου της Κρητικής ΠΑΕ.


"Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί. Η ΠΑΕ ΟΦΗ δεν οφείλει στην οικογένεια Βατσινά, η οικογένεια Βατσινά οφείλει στην ΠΑΕ. Είναι ανεπίτρεπτο αυτοί που είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την οικονομική κι αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, αυτοί που οδήγησαν την ομάδα στη Β΄Εθνική, να εγκαλούν σήμερα την ομάδα. Το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη" - είπε στο Cretalive, o πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, γιάννης Κουράκης.


Νωρίτερα, μήνυση κατά του Γιάννη Κουράκη (με την ιδιότητα του προέδρου του ΟΦΗ) κατατέθηκε στην Εισαγγελία Ηρακλείου από τους αδελφούς Φανούρη και Μανώλη Βατσινά, για τις επιταγές που ο Γ. Κουράκης είχε επιδώσει στο πλαίσιο της συμφωνίας εξαγοράς της ΠΑΕ ΟΦΗ από την οικογένεια Βατσινά, πριν από 20 μήνες.

Ο αδελφοί Βατσινά οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο καθώς οι επιταγές δεν πληρώθηκαν στον προκαθορισμένο χρόνο από τον ΟΦΗ μετά την αποχώρηση Κουράκη.

Συγκεκριμένα οι αδελφοί Βατσινά ζητούν την τιμωρία του Γ. Κουράκη, με την ιδιότητα του Προέδρου της ΠΑΕ ΟΦΗ, κατά το διάστημα της θητείας του, για το αδίκημα της έκδοσης ακάλυπτων επιταγών.

Ο Γ.Κουράκης είχε επιδώσει στους αδελφούς Βατσινά οκτώ επιταγές, ύψους περίπου 750.000 ευρώ, για την αγορά των μετοχών που είχαν στον ΟΦΗ, οι οποίες δεν καλύφθηκαν ποτέ.

ήδη πάντως έχουν εκδώσει διαταγές πληρωμής, ενώ ο Φανούρης Βατσινάς θέλοντας να εξηγήσει γιατί έκανε αυτή την κίνηση τώρα και θέλοντας να τη διαχωρίσει από την προσπάθεια του ΟΦΗ να ανέβει κατηγορία, ανέφερε ότι αν δεν κατέθετε σήμερα τη μηνυτήρια αναφορά θα έχανε την 1η επιταγή ύψους 100.000 ευρώ (Ο νόμος ορίζει ότι η σχετική έγκληση πρέπει να υποβληθεί εντός 3μήνου από τη λήξη της προθεσμίας "κάλυψης" της επιταγής)

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, θα ακολουθήσουν κι άλλες μηνύσεις κατά του Γ. Κουράκη.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άνδρες είχαν ανταλλάξει και σκληρά εξώδικα μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου